От 9 до 16 септември Галерия Аросита   Проектът Soft на Ина Трифонова

...
От 9 до 16 септември
Галерия Аросита
 
Проектът Soft на Ина Трифонова
Коментари Харесай

Ирина Трифонова търси начини за оцеляване в "глобалното село"

От 9 до 16 септември

Галерия " Аросита "

 

Проектът Soft на Ина Трифонова е самобитен женски взор към актуалното консуматорско общество, в което като инстикт на работната и професионална среда си слагаме психически загради под натиска на публични критерии и упования, следваме клишираното схващане за сполучлив живот и личностно развиване.

Художничката ще показа последната си сбирка на 9 септември в столичната изложба " Аросита ". Според авторката в “глобалното село ” се основава недостиг на идентичности. Това я предизвика за поредицата от картини, рисувани върху сатен Monochromes  ( " Монохроми " ), въодушевила цялата галерия. Идеята на Трифонова е, че сходно на моноцветовете и ние свободно плаваме в своята нестабилна единична структура, формирана единствено от един-единствен цвят в търсене на целостта на своята достоверна идентичност.

Като друго избавително решение от едноцветното се появява серията от обекти в кутии Saving Childhood ( " Спасяване на детството ”), които повдигат тематиката за детството, играта и наивността и наситеността на цветовете, които сме не запомнили от дълго време в новоизградената си зона на комфорт. В тази модерна среда като метод на оцеляване, без значение от пола и обществения статус, човек се капсулира в удобството и удоволствията на физическо равнище, загърбвайки себе си, своите стремежи и духовни търсения. Това положение отразяват работите с пяна Sweet & Soft Boxes ( " Сладки и меки кутии ”).

Експозицията постанова визията, че сходно на рибата във водата, която реагира на блестящата примамка, по този начин работи и нашата модерна ценностна система. Призивът на художничката е да бъдем меки - това включва способността да поемаме от света като попивателна мембрана това, което ни дава, само че без да потъваме, а в нужния миг да се отблъснем като пружина и да не загубим наличието на същинското си " аз ". Според Ина Трифонова изложбата съставлява самобитна рецепта за благополучие, която да провокира тези забравени страсти, които ни връщат към себе си.

Художничката е родена в Ямбол през 1981 година Завършва Националната художествена академия със компетентност “Текстил ”. Интересува се от връзката на модата със актуалното изкуство и през 2007 година е поканена в Първия интернационален фестивал на модерно изкуство в Москва, а през 2012 година прави първата си независима галерия в София в самостоятелното изложбено пространство The Fridge. Следват поредност видеопърформанси с български галерии. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР